Final Jury of the 2016 Fall Term

METADATA-/scanq/scantofile0809.tifHey guys! The term has ended and I enjoyed the project I was working on very much. My jury also went super good. So let me sum up what I have done through the year clearly.

My design aims to empower directionality towards horizon, while enriching the visualise acquired at day time and at night. The watercolor is explaining my strategy briefly. I didn’t want to abandon from one, the different visualizes acquired through the day, there for I am using both to enrich the visual experiences.

METADATA-/scanq/scantofile0122.tif

METADATA-/scanq/scantofile0808.tif

The watercolor above is depicting all the approach done on Salt Lake and the hill choice very well. So, I wanted to start locating my spaces on top of the hill, because if one is analysing the Salt Lake from quite a long distance, he will wonder what is like to be on the lake and want to walk more when he finally comes to the lake. The design is a linear one, but there are some contrast created by changing the orientation and the reason behind this approach is that, humans get used to walking at the same direction and they would get adapted to the situation. The adaptation will isn’t something I want, because directionality towards horizon will weaken down. There is also a distance between the spaces. That distance is 200 metres. It is long, but it is also walkable. Even one can walk all the way, he has a chance to lost his way to the other space group. To inhibit this, there are textural differences created on the ground.

HPSC0850.jpg

Let me briefly explain the special conditions of the spaces. So, the first group of space you will enter is specific for visualising the vista while you are walking. There are different bodily experiences experimented. Speed in walking is changed, sometimes one has to stop and look to the vista and even there are different slabs which again enriches the visual experiments.

The second group is a bit more different from the other one, because there are sitting places were you can stop for a longer period and rest. There is also a space in between the spaces were you can analyse the lake through the spaces. This is very different experiment. Also there are spaces were one is eliminated from visualising the vista. He can only stop and see the sky. In this group, stairs give speciality to the space too. While you are climbing up, the visual continuity isn’t interrupted.

HPSC0849.jpg

The bridge, one other space I had to work on, is connecting the hill to the lake. It is important because it helps the lake and the hill to communicate. Because the location of the bridge is very noisy, we wouldn’t want our visitor to spend there time here very long. The bridge is a closed one. The encloser lever here is at most when compared with over all of the design. There is againg layers which one is only for access and the other is only for visual analyses of the Salt Lake. Let me say it as the ground level, there is a very narrow path. Why narrow? Because I didn’t want my visitors to spent their time just walking. It is very narrow, so they pass it quickly. HPSC0848.jpg

The last group is the spaces on the lake. Here one can visiualise the lake from the underground level. And the last space in this group is the one with the least encloser level. The reason is to say that is the end.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s